SUA: ”Big Tech trebuie reglementat pentru a proteja drepturile omului”, în ciuda deciziei Curții Supreme a SUA

SUA: ”Big Tech trebuie reglementat pentru a proteja drepturile omului”, în ciuda deciziei Curții Supreme a SUA

Răspunzând la hotărârea Curții Supreme a SUA în două cazuri care vizează răspunderea platformelor de socializare pentru conținut de la terți și decizia sa de a nu revizui secțiunea 230 din Legea comunicațiilor Act, Pat de Brún, director adjunct al Amnesty Tech, a declarat:

Modificarea Big Tech în SUA și internațional – o schimbare urgentă este necesară

“ În timp ce aceste hotărâri au evitat o revizuire a legii în SUA, rămâne faptul că schimbarea radicală a modului în care este reglementată Big Tech rămâne urgentă. Instanțele de judecată nu sunt bine adaptate pentru a umple golul lăsat de lipsa unor reglementări eficiente și cuprinzătoare privind Big Tech. Aceste hotărâri ar trebui să impulsioneze legiuitorii în acțiune prin adoptarea unor reglementări cu întârziere care pot reveni în această industrie.

Din India până în Etiopia, din Brazilia până în Statele Unite, algoritmii nereglementați ai Big Tech sunt optimizați pentru a maximiza profitul și implicarea. Acestea favorizează flăcările violenței etnice, dezinformare și încălcări grave ale drepturilor omului.” a spus Pat de Brún, director adjunct, Amnesty Tech.

“ Multe comunități din întreaga lume, inclusiv Rohingya din Myanmar, caută justiție și responsabilitate pentru vătămările adverse pentru drepturile omului cauzate sau contribuite de modelul de afaceri Big Tech. O diligență efectivă a drepturilor omului, care este aplicată și reglementată în mod corespunzător, ar fi putut preveni sau atenua prejudiciile la care Meta a contribuit împotriva Rohingya în 2017. Cu toate acestea, în absența unor reglementări eficiente, există un risc grav ca istoria să se repete încă o dată.”

” Meta și Google ar trebui să fie supuse unor reglementări stricte”

“ În cele din urmă, avem nevoie de o reglementare adecvată pentru a proteja drepturile omului. Inclusiv libera exprimare, dar și pentru a responsabiliza Big Tech pentru daunele grave care pot rezulta din amplificarea conținutului dăunător. Din India până în Etiopia, din Brazilia până în Statele Unite, algoritmii nereglementați ai Big Tech sunt optimizați pentru a maximiza profitul și implicarea, care favorizează flăcările violenței etnice, dezinformare și încălcări grave ale drepturilor omului, a spus pe larg directorul adjunct al Amnesty Tech.

“ Guvernele și legiuitorii au obligația, în temeiul dreptului internațional privind drepturile omului, de a introduce reglementări care ne pot proteja drepturile omului împotriva abuzurilor corporative. Companii precum Meta și Google ar trebui să fie supuse unor cerințe stricte de supraveghere și transparență, inclusiv diligența obligatorie a drepturilor omului, în conformitate cu standardele internaționale pentru afaceri și drepturile omului. ”, a conchis el, potrivit Amnesty International.

Radu-Alin Balaj

2 thoughts on “SUA: ”Big Tech trebuie reglementat pentru a proteja drepturile omului”, în ciuda deciziei Curții Supreme a SUA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *